Osteopathie bij infertiliteit: Hoe kan het helpen?

infertiliteit osteopathie vruchtbaarheid manuele therapie hormonale balans

Osteopathie bij infertiliteit: Hoe kan het helpen?

 

Wat is infertiliteit?

Infertiliteit wordt gedefinieerd als het onvermogen van een stel om binnen een jaar zwanger te raken ondanks regelmatige onbeschermde geslachtsgemeenschap. Er zijn verschillende oorzaken van infertiliteit, waaronder problemen met de eisprong, sperma of de anatomie van de vrouwelijke geslachtsorganen. In sommige gevallen kan de oorzaak van onvruchtbaarheid onduidelijk zijn. (Bron: Freya)

Hoe vaak komt infertiliteit voor in Nederland?

In Nederland heeft ongeveer 15% van de paren problemen met het krijgen van kinderen. Van deze paren heeft ongeveer 30% te maken met mannelijke factoren, 30% met vrouwelijke factoren en 30% met gecombineerde factoren. Bij 10% van de paren is de oorzaak onbekend. (Bron: Freya)

Wat kan een osteopathische behandeling van invloed hebben?

Osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid door het optimaliseren van de mobiliteit en de functie van de structuren in het bekkengebied. Door het verminderen van spanning en het verbeteren van de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen kan osteopathie bijdragen aan het herstel van de hormonale balans en de vruchtbaarheid bevorderen. Osteopathie kan ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele gezondheid van het lichaam, wat kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap.

Conclusie

Infertiliteit kan een complex probleem zijn, waarbij de oorzaken vaak niet duidelijk zijn. Osteopathie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele vruchtbaarheidsbehandelingen, omdat het kan helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en het verminderen van stress en spanningen in het lichaam. Als u problemen heeft met het krijgen van kinderen, overweeg dan om een ​​osteopaat te raadplegen als onderdeel van uw behandelplan.

Tags: infertiliteit, osteopathie, vruchtbaarheid, manuele therapie, hormonale balans

 

Geschreven door:

Julie Buschmann D.O. M.R.O

Specialiteiten:
vrouwen en baby's endometriose infertiliteit bekkeninstabiliteit

Lees ook

Liever telefonisch inboeken?

Bel naar 076-7002484